Chocolademelk Marshmallow Sofie Dumont2
Chocolademelk Marshmallow Sofie Dumont3
Chocolademelk Marshmallow Sofie Dumont4
Chocolademelk Marshmallow Sofie Dumont5
Chocolademelk Marshmallow Sofie Dumont6
Chocolademelk Marshmallow Sofie Dumont7

Warme Chocolademelk met Marshmallow

  • 15min
  • 2P
  • Easy

Een zelfgemaakte warme chocolademelk met zelfgemaakte marshmallow fluff en een royale toef slagroom. Een must do in New York, maar met dit receptje brengen we deze onweerstaanbare chocolademelk helemaal tot bij ons.

Ingrediënten

Warme chocolademelk: 
400 ml melk naar keuze
170 g donkere chocoladetablet, gevuld met praliné

Marshmallow fluff: 
90 g eiwit
150 g fijne suiker

Extra: 
100 ml slagroom
1 tl suiker

Bereidingswijze

Klop de slagroom stevig op met een theelepel suiker. Zet apart.

Voor de marshmallow fluff, doe het eiwit en de fijne suiker in een keukenrobot. Meng eerst even kort onder elkaar en klop vervolgens ongeveer 5-8 minuten op hoge snelheid tot een stevige massa. Spuit een dikke rand marshmallow fluff op de rand van je kopjes en karameliseer licht met een bunsenbrander.

Breng de melk kort aan de kook. Voeg de in stukjes gesneden chocolade toe en roer goed door met een garde tot de chocolade volledig is gesmolten en de chocolademelk glad is.

Giet de warme chocolademelk in de kopjes en voeg met een ijsschep een bol slagroom toe aan elk kopje. Serveer onmiddellijk en geniet ervan!

Alleen de warme chocolademelk en de slagroom kunnen in de koelkast worden bewaard. De marshmallow fluff niet.  Warm de chocolademelk op en klop de slagroom opnieuw op voor het serveren.