Pasta Carbonara

  • 30min
  • 2P
  • Easy

Pasta Carbonara is een authentiek Italiaans gerecht heelijk en met eenvoudige ingrediënten. Het combineert de hartige smaak van guanciale met de romigheid van eidooiers en Pecorino Romano kaas. Dit is het geheime recept van Filippo voor de beste Carbonara EVER!!! Hij maakt deze heerlijke klassieker in zijn prachtig restaurant in Brussel: Osteria Romana. Merci aan de carbonara king!

Ingrediënten

160 gram pasta
3 eidooiers
80 gram geraspte Pecorino Romano
2 gram gemalen peper
80 gram guanciale (gezouten varkenswang), in plakjes van 1 centimeter gesneden
0 gram room (geen room toevoegen! Geef die maar aan de kat!)
21 gr liefde (Heel veel liefde)

Bereidingswijze

Verhit een gietijzeren pan op middelhoog vuur en bak de guanciale langzaam tot het vet zacht wordt en smelt, en het vlees knapperig en smakelijk wordt. Zodra het goudbruin is, haal je de guanciale uit de pan en houd je het warm. Bewaar het gesmolten vet voor de rest van de bereiding.

Kook de spaghetti in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Klop ondertussen de eidooiers in een kom au bain-marie met de helft van de pecorino en een eetlepel van het vet dat vrijkwam bij het bakken van de guanciale. Laat de saus even rusten.

Zodra de spaghetti gaar is, giet af en roer door het eimengsel, zodat het geheel romig wordt. Voeg indien nodig een beetje heet water toe.

Voeg vervolgens de knapperige guanciale toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.

Bestrooi het gerecht tot slot met de overgebleven pecorino en versgemalen peper.

Serveer de spaghetti carbonara direct. De spaghetti is het beste als het warm wordt geserveerd, maar niet te heet. Geniet van je heerlijke spaghetti carbonara!

Omdat dit gerecht verse eidooiers bevat, wordt aanbevolen het direct te consumeren. Indien nodig, bewaar restjes maximaal 1 dag in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Verwarm voorzichtig om de kwaliteit te behouden.