Spiced iced coffee

  • 10min
  • 1 tas
  • Easy

‘k Heb soms wel zin in een koffie met een beetje meer. Koffie en kruiden mengen vind ik geweldig. Je bent precies op minicitytrip.

Ingrediënten (voor 1 tas)

25 gr. gemalen koffiebonen
200 ml heet water
1 steranijs
3 kardemomzaden
1/8 tl komijnzaad
½ tl kurkuma

Scheutje  amandel- of cashewmelk
Ijsblokken

Bereidingswijze

Giet het heet water op de gemalen koffie en laat volledig doorlopen.

Stamp het steranijs, de kardemon en het komijnzaad fijn in de vijzel.

Voeg de gestampte kruiden en de kurkuma toe en laat samen afkoelen.

Afwerking

Doe ijsblokken in een glas, zeef er de koffie over en werk af met een scheutje melk.

Tip

Deze koffie warm drinken is ook heerlijk , hangt van het weer af. 😉

Ja, je kunt de spiced iced coffee van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Houd er echter rekening mee dat het ijs kan smelten, dus voeg de ijsblokjes pas toe vlak voor het serveren.

Ja, je kunt dit drankje versieren met extra toppings zoals een snufje kaneel of cacao, slagroom, chocoladeschilfers of een kaneelstokje.