Spicy falafel met yoghurt en munt-basilicum dressing
Deze schotel oogt niet alleen lekker, die is het ook! Voor vegetariërs een perfect heerlijk apero hapje.
Ingrediënten (8 personen)
FALAFEL:
500 g kikkererwten 1 nacht geweekt in water
1 kleine ui fijn gesneden
¼ bot peterselie
1 el maizena
1 tl zout
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderzaad poeder
1 tl cayennepoeder
plantaardige olie om in te bakken
250 ml Griekse yoghurt
snuifje zout
1 tl kaneelpoeder
DRESSING:
½ bot munt
½ bot basilicum
2 tenen look
sap 1 citroen
pezo
200 ml olijfolie
1 kl honing
GARNITUUR:
citroenrasp
1 granaatappel
verse koriander
Bereidingswijze
DRESSING:
Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix met staafmixer tot gladde dressing.
Yoghurt
Meng yoghurt zout en kaneel onder elkaar.
Snij granaatappel doormidden en klop er de pitten uit boven een kom.
FALAFEL:
Spoel de geweekte kikkererwten grondig; doe ze samen met alle andere ingrediënten in de cutter en mix tot een fijne korrelige textuur.
Neem telkens een halve eetlepel en knijp er balletjes van.
Verhit 2 cm plantaardige olie in een diepe pan en bak ze aan beide kanten een 2 tal minuten.
Leg op keuken papier.
Afwerking
Strijk yoghurt open op een groot bord.
Verdeel er de falafel en dressing over.
Werk af met granaatappel, koriander en citroenzeste.
Partner
In samenwerking met World Meat Free Week.
Ja, je kunt de falafelballetjes van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Verwarm ze dan wel opnieuw in de pan of oven voordat je ze serveert.
Een frisse komkommersalade met bijvoorbeeld tomaat, rode ui en olijfolie past goed bij deze spicy falafel.