Stamppot met asperges en beenham

  • 20min
  • 3P
  • Easy

Ingrediënten

Voor je baby, je partner en jezelf
6 aardappelen
1 kleine bloemkool
boter
1 bundel asperges (groen of wit)
olijfolie
6 sneden beenham
zout

Instructies

Een eenvoudig maar ò zo lekker gerecht. En je kind krijgt dankzij de bloemkool en asperges veel groenten binnen!

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Kook of stoom de aardappelen met de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn. Giet af.

Voeg een klontje boter toe en plet de aardappelen en de bloemkool.

Snijd de asperges in tweeën en bak ze aan in olijfolie.

Verwijder het zwoerd van de beenham.

Voor je baby
Snijd 1 snede beenham in fijne reepjes en meng ze onder 50 g stamppot.

Voor je partner en jezelf
Kruid de rest van de stamppot met zout en schep hem op het bord. Leg de asperges erbij. Maak rolletjes van de rest van de beenham en schik ze erbij.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Tips

Groene asperges hoeven niet geschild te worden, witte asperges wel. Ook lekker met een stukje vis of worst in plaats van beenham, voor iedereen. Als je stamppot te droog is, voeg dan wat bouillon toe.

De kooktijd van asperges varieert afhankelijk van hun grootte en versheid. Gemiddeld moeten verse asperges ongeveer 5-8 minuten worden gekookt. Controleer regelmatig de gaarheid door er met een vork in te prikken.

Ja, je kunt de stamppot van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm de stamppot voor het serveren in de magnetron of op het fornuis.