Stamppot van andijvie met kippen- of groentenschnitzels en radijzensalsa

Ingrediënten (voor 4 personen)

Stamppot
1 andijvie
1 grote zoete ui
klont boter
800 g bloemaardappelen
250 g zure room
peper en zout

Radijzen salsa
10 radijsjes
1 rode ui
3 lenteuien
peper zout
2 el appel azijn
3 el mais olie

Schnitsels
2 kippenborsten of 1/2 knolselder en 2 raapjes
peper en zout
2 eieren
2 el sesamzaad
1 kl currypoeder
1 kl paprika poeder
1 doosje paneermeel
1 klont boter
2 el arachide olie

Bereidingswijze

Stamppot
Was de andijvie grondig en zwier uit , leg blaadjes op elkaar en snij fijn.

Schil de ui, snij in schijfjes en stoof aan in klont boter, voeg andijvie toe, laat stoven tot vocht verdampt is.

Schil de aardappelen en kook of stoom gaar.

Voeg toe aan de andijvie samen met zure room peper en zout.

Stamp goed onder elkaar.

Schnitsels
Snij de kippenborsten doormidden in lapjes, klop ze eventueel nog platter tussen plastiek folie met deegrol.

Of: schil en snijd een halve knolselder en enkele raapjes in grove stukken, stoom ze en laat ze even uitlekken.

Leg in een ovenschaal.

Kruid met peper en zout.

Klop de 2 eieren goed los, verdeel over het vlees/groenten en meng goed.

Duw ze nu één voor één in het paneermeel.

Bak goudbruin aan beide kanten in klont boter en scheut arachide olie.

Salsa
Was de radijsjes, snij ze  fijn en doe ze in een kommetje.

Snij lente ui en ajuin fijn, meng onder de radijsjes samen met olie, azijn, peper en zout.

Afwerking

Schep de stamppot op de borden, verdeel de schnitsels en werk af met de salsa en rauwe andijvie.

Tip

Ik hou nog wat binnenste rauwe blaadjes van andijvie over om als garnituur on top te serveren, lekker krokant en smaakvol !

Partners