Stoofvleestaco’s

Stoofvlees met chorizo, jalapeños en in taco’s geserveerd: fiesta time amigos!

Ingrediënten stoofvlees (4 personen)

Stoofvlees:
1 el boter
500 gr. stoofvlees in kleine blokjes gesneden
1 witte ui
150 gr. fijne sneetjes chorizo
pezo
1 el pruimenconfituur
1 el mosterd
1 el bloem
2 flesjes bruin bier
1 takje verse tijm
2 blaadjes laurier

1 pak maïstortilla’s

Garnituur:
2 stronken witloof
2 botten waterkers
2 limoenen
1 potje schijfjes jalapeños op azijn

Dressing:
3 el zure room
2 kl mosterd
1 kl honing

uitsteekvorm 8 cm diameter
muffinbakvorm

Bereidingswijze

Stoofvlees:
Smelt een eetlepel boter.

Bak het vlees mooi bruin op een hoog vuur. Kruid met versgemalen peper en zout.

Snij de ui fijn en voeg toe aan het vlees. Roer om.

Snij de chorizo in stukjes en voeg toe.

Voeg confituur en mosterd toe en meng.

Voeg 1 el bloem bij en meng deze goed onder voor de binding van de saus.

Giet er 2 flesjes bruin bier bij.

Voeg tijm en laurier toe.

Meng alles nog eens onder mekaar en deksel erop.

Laat 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Taco’s:
Steek kleine rondjes uit de maïstortilla’s en plooi ze dubbel op een omgekeerde muffinbakvorm, zo kunnen de tortilla’s mooi in tacovorm bakken.

Bak in voorverwarmde oven op 170 °C, ongeveer 10 minuten. (Bedoeling is dat ze licht krokant  zijn zodat de tacovorm behouden blijft).

Garnituur:
Snij het witloof in reepjes en was in koud water. (Zo blijft het mooi wit.)

Was de waterkers en knip in kleine takjes

Dressing:
Meng de zure room met de mosterd en de honing. Doe in een kleine spuitzak.

Afwerking

Vul de taco’s met het stoofvlees.

Leg op een plank met in partjes gesneden limoen.

Spuit er wat dressing over en versier met waterkers, in reepjes gesneden witloof en jalapeños