Surf and Turf burgers

Ingrediënten (voor 10 personen)

20 zachte brioche broodjes
20 grote zoetwatergarnalen, gepeld
300 g rucola en/of mosterdblad
1 pot verse mayonaise
2 kg ribeye op kamertemperatuur

Geitenkaas-koriander boter
150 g zachte boter
100 g geitenkaas
2 el fijn gesneden koriander
zeste en sap van 1 limoen
1 tl chilipoeder
snuif zout en peper van de molen

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de boter stevig onder elkaar en hou opzij.

Haal de pantsers van de garnalen, kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Leg ze eventueel tussen een grillrooster en grill ze kort aan beide kanten.

Bestrijk het vlees met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Grill een drietal minuten aan elke zijde, laat 5 minuten rusten.

Verwarm wat gamba boter in een pan, schik er de gegrilde garnalen op.

Snij het gegrilde vlees in dunne reepjes.  Leg de opengesneden broodjes even op de grill. Smeer de bodem in met mayonaise. Leg er de sla, het vlees en de garnalen op.

Doe het deksel erop, een prikker erdoor, en dien op.

Partners

In samenwerking met Fever Tree,

Sol,

en Napoleon Grills.