Tomatensoep met balletjes
Dit is een klassieke tomatensoep met balletjes, die we voor Halloween kunnen pimpen tot spinnenweb en griezelige spinnen. Het is suuupertof om dit met de kinderen klaar te maken. Ze eten dubbel zoveel verse soep en groenten!
Ingrediënten
1 klont boter
1 grote zoete ui
3 teen look
3 stengels witte selder
1 rode paprika
1 tak tijm
2 takjes laurier
16 kerstomaten in blik
1 klein potje tomatenconcentraat
1 el honing
Peper en zout
1 kippenbouillonblokje in 500 ml water
300 g gehakt
3 à 4 el paneermeel
1 klein eitje
Peper en zout
150 ml slagroom voor het web
Een paar spaghetti’s voor de spinnen poten
Bereidingswijze
Snij de ui en look fijn, stoof aan met de boter in een hoge pot.
Snij ondertussen de gewassen selder in stukjes, alsook de paprika, ontdaan van zaadlijsten en pitjes, voeg toe, samen met het tomatenconcentraat. Bak even goed aan terwijl je roert.
Blus met de tomaten, kruid met peper en zout, tijm, laurier. Voeg honing, bouillonblokje en water toe.
Laat alles een 15-tal minuten sudderen, vis de tijm en laurier eruit en mix fijn.
Zeef de soep ook door, zo kan je makkelijker een mooi egaal web maken als versiering straks.
Voor de balletjes meng je alles goed onder elkaar, rol geen te grote meer ovale balletjes.
Leg ze op een plateau, breek de spaghetti doormidden en steek er 4 door het balletje.
Zet een pan aan de kook met water, kook ze 5 min op medium vuur tot het balletjes en de spaghetti gaar zijn.
Zo werk je de spinnen soep af:
Doe de slagroom in een plastiek spuitbusje en schud een minuut totdat de room iets dikker is maar nog steeds vloeibaar.
Schep soep uit in een soep bord, niet te veel anders zie je spin niet meer.
Begin in het midden van het bord en spuit zo van klein naar groter een spiraal tot 2 cm van de zijkant van het bord.
Neem een satéprikker, zet die in het midden van je bord en trek nu een lijn naar de zijkant van je bord, trek zo verder een 6 à 7 tal lijnen hebt.
Leg er 3 à 4 spinnen op en voilà, Halloween spinnensoep is klaar!
Ja, je kunt de tomatensoep met balletjes van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Warm het gewoon op voor het serveren. Houd er rekening mee dat de soep mogelijk wat dikker wordt wanneer deze is afgekoeld.