Tzatziki dip met geroosterde aubergine
Van deze heerlijke tzatziki dip kan ik nooit genoeg krijgen…smeuïg door de yoghurt, fris door de kruiden en citroen, ik pimp hem extra door er geroosterde aubergines aan toe te voegen. Jawel, pure vakantie smaak die je bij elke hap opschept!
Ingrediënten (voor 4 personen)
Tzatziki:
300 g Griekse yoghurt
½ komkommer
1 bot dille
2 teen look
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel
Gegrilde aubergine:
1 grote aubergine gewassen
Peper en zout
3 el olijfolie
Gerookt paprikapoeder
Zeste van ½ citroen
Bereidingswijze
Snij de aubergine in blokjes van max 0,5 cm ongeveer en doe ze samen met de olie, look, tijm, citroensap, peper en zout in een ovenschaal.
Meng onder elkaar en laat 20’ roosteren aan 190°, plet ze met een vork wat plat, laat afkoelen.
Rasp de komkommer fijn, leg in een zeef en pers alle sap eruit.
Snij de dille fijn en meng in de yoghurt met de geraspte look, uitgeperste komkommer, peper en zout, doe in een schaal.
Verdeel er de geroosterde aubergines bij en werk af met wat olijfolie, dille, zwarte peper en de zeste van een citroen.
Klaar om gedipt te worden met je favo crackers, groenten, brood…
Partners
In samenwerking met Oikos
Tzatziki dip kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container.
Het is niet aanbevolen om tzatziki dip in te vriezen, omdat de textuur en smaak kunnen veranderen bij het ontdooien.