Vegetarische barbecue

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten (4 personen)

Gegrilde groenten
2 rode bieten
3 verschillende courgetten: groen-rond-geel
1 sla
1 bot jonge wortelen
3 avocado’s
3 zoete aardappelen

Tomaten–amandel dip
300 g kerstomaatjes
3 el olijfolie
peper van de molen
gerookt zout
1 kl lookpoeder
2 el amandelpasta
zeste van citroen
eetbare bloemetjes

Tofu tahin dip
3 el silken/zijden tofu
2 el tahin
1 kl korianderzaad, in een vijzel gestampt
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout
piment d’espelette
lookpoeder
4 takken verse koriander, fijn gesneden
blauwe korenbloem

Bereidingswijze

Gegrilde groenten
Snij alle groenten in schijfjes, kruid met peper en zout en olijfolie.

Grill ze aan beide kanten. Leg de zoete aardappel hoger op de barbecue, ze hebben een langere kooktijd.

Dresseer op een schotel.  Serveer met de tahinsaus en tomaten.

Tomaten–amandel dip
Leg de tomaatjes overgoten met olijfolie en gekruid met peper en zout en lookpoeder in een schaal, gedurende 15 min op 190° in de barbecue.

Mix met de zeste, de amandelpasta en de bloemetjes.

Tofu tahin dip
Meng alle ingrediënten onder elkaar en doe in een kom.

Werk af met olijfolie, piment d’espelette en korenbloem.

Gebruik een barbecue met deksel om de warmte te reguleren en voorkom dat je de gerechten te lang op de barbecue laat liggen. De olijfolie wordt ook gebruikt om te voorkomen dat ze aanbranden.

Een frisse salade met verse groenten en een lichte dressing is altijd een goede keuze als bijgerecht voor een vegetarische barbecue. Ook aardappelsalade en stokbrood met kruidenboter zijn populaire opties.