Vegetarische moussaka

Ingrediënten (4 personen)

125 ml Griekse yoghurt
enkele takjes peterselie
enkele blaadjes salie
peper
125 ml cottage cheese

2 scheutjes koolzaadolie
1 zoete ui
2 teentjes knoflook
400 g quorn

1 grote aubergine
1 bloemkool, in roosjes
1 tomaat

Instructies

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Doe de Griekse yoghurt, de grof gehakte peterselie en de salieblaadjes in een blender. Kruid met peper en maal alles fi jn. Vermeng (niet blenden!) de massa daarna met de cottage cheese.

Doe een scheutje koolzaadolie in een pan. Hak de ui fijn en laat met de fijngehakte look kleuren in een pan. Voeg er vervolgens de quorn aan toe en laat ook kleuren. Vul de bodem van een ovenschotel met de gebakken ui en quorn.

Doe opnieuw een scheutje koolzaadolie in een pan en bak de aubergineblokjes. Kruid met peper. Stoom ondertussen de bloemkool en snij de tomaat in schijfjes.

Bedek de quorn met tomatenschijfjes, de gestoomde bloemkoolroosjes en de gebakken aubergineblokjes. Gebruik de saus van yoghurt en cottage cheese als topping. De moussaka gaat nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Weetje

Quorn is een vleesvervanger die heel wat proteïnen, vitaminen en mineralen bevat. En bovendien arm aan calorieën!