Vongole met gember en chili
Ingrediënten (4 personen)
1 ui
1 chilipeper
Stuk gember van 2 cm ½ citroen
100 g gele kerstomaten
500 g venusschelpen
1 botje koriander
Bereidingswijze
Snij de ui in ringen en stoof ze in een kookpot.
Doe het fijngehakte chilipepertje en de gember erbij.
Was de halve citroen grondig en snij heel fijn. Doe hem samen met de kerstomaten in de pot.
Als alles heel warm is, mogen de venusschelpen erbij. Laat met het deksel op de pot drie minuten sudderen.
Hak de koriander fijn en voeg toe.
Laat nog dertig seconden op het vuur staan en serveer dan onmiddellijk.
Tip
Heb je liever een vollere smaak? Schenk er dan, voor je de venusschelpen toevoegt, een vleugje room over. Die jus is te gek!
Ja, het is belangrijk om de schelpen weg te gooien die na het koken niet zijn geopend. Dit duidt meestal op schelpen die niet goed zijn en niet veilig zijn om te eten. Vergeet ze ook niet te wassen!