Wasabimayonaise

  • 15min

Deze Japanse mosterdsaus is heerlijk bij rauwe vis, bij tempura, op je pokebowl of tussen een sandwich.

Ingrediënten

1 ei
200 ml arachideolie
1 el Wasabi poeder of pasta
Sap van 1 limoen
Snuif zout

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een kom of hoge maatbeker. Gebruik een hoge maatbeker als je een staafmixer gebruikt, wanneer je een klopper gebruikt kan je het in een mengkom doen.

Zet de staafmixer op de bodem van maatbeker en trek langzaam naar boven, mix tot alles mooi samenhangt.

Je kan de ingrediënten ook met een klopper opkloppen tot alles mooi gebonden is.

Doe er wat zout en wasabi bij, proef zelf hoe pittig je het wilt, je kan het zelf doseren.

Bewaar de wasabimayonaise in de koelkast en gebruik het binnen 3-4 dagen.

Ja, je kunt verse wasabi gebruiken, maar dit is meestal duurder en moeilijker verkrijgbaar dan wasabipasta.

Nee, wasabimayonaise is niet geschikt om in te vriezen omdat het de textuur en smaak kan veranderen.