Zachtgekookt eitje met regenboogsoldaatjes

De eitjes versierd met muts en smiley. Groenten en brood gestapeld. Ideaal vieruurtje, groentjes doppen!

INGREDIËNTEN

2 hoeve eitjes op kamertemperatuur

1 dikke snee bruin brood

1 stuk paarse en witte wortel

1 stuk gele en rode paprika

stuk komkommer

BEREIDINGSWIJZE

Prik met een speld een gaatje in de bolle kant van het ei (om barsten tegen te gaan).

Kook de eitjes gedurende 3 à 4 minuten, afhankelijk van de grootte.

Verfris onder koud water.

Snij enkele dikke sneden bruin brood en rooster.

Schil de witte en de paarse wortel en snij ze in evenlange balkjes.

Snij ook de rode en de gele paprika en de komkommer in evenlange balkjes.

Schik de groentenbalkjes als hashtags op een plank.

 

Snij het geroosterd brood in soldaatjes en stapel ook in een 2e torentje.

Serveer met de gekookte eitjes.

TIP

Voeg wat azijn toe aan het kookwater, dit gaat ook barsten tegen en als het ei toch barst, zal het sneller stollen en voorkom je witte slierten eiwit aan je ei.

Gebruik de groenten die je kinderen lusten; wortelen, komkommer, witte selder, paprika zijn grote kanshebbers.