Toast met bospaddenstoelen
Ingrediënten voor 4 toasten
4 dikke vierkante sneden brood
700 g bospaddenstoelen (vb. girolles, chanterellen, cèpes)
½ pakje bakboter
Peper en zout
1 dikke teen look
½ bot peterselie
Zeste van 1 citroen
Bereidingswijze
Borstel alle paddenstoelen met een borsteltje proper.
Snij ze in even grote stukken.
Snij de korsten af van het brood.
Smelt een goeie klont bakboter in de pan en kleur de toasten goud bruin aan beide kanten.
Steek ze in een oven van 145 °.
Smelt bakboter in een grote pan en voeg de stevigere paddenstoelen al toe, bak en 5-tal minuten, rasp er de look over, kruid met peper van de molen en zout, voeg eventueel bakboter toe als het te droog wordt, de chanterellen bijvoorbeeld zijn iets fragieler en snel gaar dus gaan er de laatste 2 minuten bij, werk af met peterselie.
Leg de toasten eerst op keukenpapier, dan op het bord en verdeel de gebakken paddenstoelen.
erover, werk af met gehakte peterselie, peper van de molen en zeste van citroen.