Vanille-chocolade marmercake

Zo mooi en zo lekker, en eigenlijk helemaal niet moeilijk klaar te maken! Ik vertrek van een eenvoudige quatre-quarts cake, die ik feestelijk maak door het mooie ‘marmer’effect dat je krijgt door het mengen van het vanille en het chocolade beslag.

Ingrediënten (voor 8 personen)

250 g boter op kamertemperatuur, in blokjes
4 grote eieren
250 g fijne suiker
Snuifje zout
1 vanillestok
200 g zelfrijzende bloem
50 g amandelpoeder
15 g ongezoet cacaopoeder
50 ml melk

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 165°.

Klop de boter, de suiker, het vanillemerg en het zout samen tot een romige massa.

Klop hier één voor één de eieren onder.

Moest je deeg schiften, geen paniek, dat komt straks helemaal goed met de bloem.

Zeef er nu de bloem en het amandelpoeder over en mix weer tot een mooie gladde massa.

Vet je bakvorm naar keuze in, rond of rechthoekig.

Verdeel er de helft van het beslag in en maak rondom rond een gleufje in het deeg om straks het chocolade beslag in te doen.

Meng nu de cacao en melk stevig onder de rest van het beslag, verdeel dat erbij en geef het je beste  swirl 🙂

Je kan dat ook makkelijk met een spuitzak doen en dotjes spuiten in het vanillebeslag.

Bak de cake gedurende 45 min op 165°, doe de test met een satéprikker.

Steek die in het midden van de cake, als hij er droog uitkomt is je cake klaar!

Laat hem wat afkoelen en haal hem uit de vorm.

Zet hem op je mooiste taartvorm en snij aan!

Partners

In samenwerking met Tiense Suiker