Glutenvrije nectarine-pruimen brownie

  • 60min
  • 6P
  • Easy

Makkelijke gezonde tussendoortjes of een ontbijt is altijd een goed idee! Deze brownie is echt supermakkelijk en bakt mooi gelijkmatig in de Airfryer. Alles onder elkaar mengen en in de bakvorm gieten en done! Je belegt hem nadien met fruit van het seizoen naar keuze en that’s it! Meer naar de winter toe met peer en toetsje kaneel, heerlijk! Hij is gluten- en lactosevrij als je plantaardige melk gebruikt. Eet hem ‘s ochtends met een goeie schep yoghurt, als vieruurtje of als dessert met een schone bol vanilleroomijs! Maken dus die brownie!!

Ingrediënten

2 eieren 
85 g kokosbloesemsuiker 
Merg van 1 vanillestok 
200 g amandelpoeder
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
Snuifje zout 
125 ml melk 
100 ml gesmolten kokosolie 

Citroentijm-honing: 
2 takken verse tijm 
1 lange zeste v citroen 
150 ml honing 

Nectarines, abrikozen, pruimpjes of mirabelles naar keuze om bovenste laag te bedekken  

Bereidingswijze

Klop de vanilleeieren en suiker tot dik bleek schuim (drietal min ). 

Roer de amandelbloemhet bakpoeder en cacaopoeder los in een kom zodat er geen klonters meer zijn en giet de melk en kokosolie bij het eierschuim, meng kort en krachtig zodat alle klonters eruit zijn.  

Giet in een ingevette bodem of in bakpapier in het bakaccessoire  

Snij fruit doormidden en haal pit eruit, leg met snijkant naar boven en leg de oppervlakte mooi vol 

Verwarm je oven voor op 180° voor 2 min.  

Bak 35 à 40 min aan 160°laat afkoelen.  

Druppel er de tijm-citroen honing over, enjoy! 

Partners

In samenwerking met Philips.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.