Salade met vinaigrette, Parmezaan en ansjovis
Simpele salade met heel veel pit, losjes gebaseerd op een Caesarsalade. Een heerlijke sidedish bij gourmet, raclette of zelfs bij barbecue.
Ingrediënten (4p)
4 kleine gem salades (of salade naar keuze)
3 ansjovisfilets op olie
100 g Parmezaan in blok
1 pijpajuin
1 el straffe mosterd
250 ml maïsolie
1 el azijn
Zwarte peper van de molen
1 tl honing
Bereidingswijze
Snij de pijpajuin fijn en doe in een hoge maatbeker. Voeg de helft van de kaas bij en de rest van de ingrediënten (behalve de sla). Zet de staafmixer erin en mix fijn, voeg eventueel wat water bij als het te dik is. Proef en kruid eventueel af.
Snij sla in sneetjes en schik op een bord. Verdeel er vinaigrette op en rasp er de rest van de Parmezaan op. Werk af met nog wat zwarte peper.