Kalfskotelet met salsa verde

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten

1,2 kg kalfskotelet
Olijfolie
Peper en zout 

Geroosterde jonge look:
9 stuks jonge look (of jonge prei kan ook)
200 ml zachte sojasaus

Salsa verde:
8 el olijfolie
1 goeie el kappertjes
1 groene chili fijn gesneden
Handvol platte peterselie fijngesneden
6 ansjovisfilets
Zeste en sap van 1 limoen
Snuifje fleur de sel
1 kl graanmosterd
2 takjes rozemarijn
1 el witte wijn azijn
1 teentje look fijngehakt met zout

Bereidingswijze

Verwarm de BBQ tot een temperatuur van 200-215°C.

Smeer de kalfskotelet in met een beetje olijfolie en kruid met zout.

Leg de jonge look op de grill en draai deze na 5 min even om.

Verwijder de takjes van de rozemarijn, hak de kruiden, kappertjes en de ansjovis fijn.

Meng dit met de mosterd, limoen, chili, zout, azijn en fijngehakte look met zout.

Roer alles goed zodat alle smaken goed vermengd zijn.

Haal de look even uit de BBQ en giet er wat sojasaus over.

Leg de jonge look daarna weer in de schotel op de BBQ zodat de sojasaus wat kan inkoken.

Leg de kalfskotelet op de BBQ en grill het vlees kort aan beide kanten op een temperatuur van 250°C.

Haal het vlees eruit, kruid met peper en zout. Werk af met de zelfgemaakte salsa verde en peterselie.

Tips

Hou de stengels van de peterselie bij, je kan deze bewaren in de diepvriezer en bouillon van maken.

Als je de look fijnhakt samen met een snuifje zout, krijg je een meer homogene pasta. Je kan dit ook in grote hoeveelheden maken.

Partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Ja, je kunt het gerecht serveren met bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappelpuree, salade of een frisse citroenrisotto om een complete maaltijd te creëren.