Croque monsieur

  • 20min
  • 1P
  • Easy

Een heel makkelijk gerecht om op terug te vallen als je snel een lekkere hap op tafel wil zetten. De combo van het krokante brood en de smeuïge kaas, hmmmm… Varieer gerust eens met kazen en gebruik eens spek in plaats van ham bijvoorbeeld. Grace is helemaal nuts van gesmolten kaas!

Ingrediënten per persoon

1 el zachte boter
4 sneetjes grijs toastbrood
2 sneetje beenham
200 g gemalen Emmentaler-kaas

Garnituren:
Augurkjes/uitjes/ketchup/mayo

Bereidingswijze

Smeer de sneetjes brood aan de buitenkant in met boter.

Leg op 2 sneetjes brood eerst laagje gemalen kaas, daarop de ham en opnieuw een laag geraspte kaas.

Duw er de 2 sneetjes brood op en bak in het croque machine of in de pan een 3 tal minuten tot de kaas gesmolten is en het brood krokant is.

Serveer met de garnituurtjes erbij.

Een Croque Monsieur kan het beste warm worden geserveerd, eventueel met wat salade of groenten als bijgerecht.

Een Croque Monsieur is een gemakkelijke en snelle maaltijd die geschikt is voor zowel lunch als diner. Het is een populair gerecht in brasseries en cafés in Frankrijk en kan ook thuis worden gemaakt.

Ja, je kunt variëren met de ingrediënten van de Croque Monsieur. Voeg bijvoorbeeld groenten toe zoals tomaat of spinazie, of gebruik verschillende soorten kaas en ham.

De Croque Monsieur is afkomstig uit Frankrijk, en wordt traditioneel geserveerd als een warme sandwich met ham en kaas.

Een Croque Madame is een variatie op de Croque Monsieur en wordt gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar heeft een gebakken ei bovenop de sandwich.