Stoofpotje van zalm met bruine rijst en quinoa

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Heerlijk, gemakkelijk en gezond stoofpotje van zalm en spinazie. Samen met de bruine rijst heb je een bom aan vezels en heerlijke smaken op je bord. De gember en kurkuma geven extra punch en het is bovendien klaar in no time.

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 el olijfolie
800 g filet van zalm zonder vel en graten
150 ml kokosroom
600 ml groentebouillon
2 cm gember
3 teen Look
1 grote ui
1 tl kurkuma
150 g spinazie
1 kleine venkel
1 tl venkelzaad, gekneusd
Zwarte peper van de molen, zout
1 tl gerookt paprikapoeder
2 blaadjes laurier
Wat takjes dille

Bereidingswijze

Snij ui en look fijn en stoof aan in olijfolie.

Voeg gekneusd venkelzaad, gember, paprikapoeder, tijm, laurier en kurkuma toe en bak even mee.

Blus met bouillon, kokosroom en kruid met peper en zout, laat even sudderen.

Kook de bruine rijst zoals vermeld op verpakking.

Voeg spinazie toe en laat kort slinken, leg er de blokjes zalm in en laat 4 min verder sudderen onder deksel, werk af met dille en serveer samen in een diep bord.

Partner

In samenwerking met Bosto