Breakfast bowl met yoghurt, granola, sinaasappel en granaatappel
Hier kan ik echt vroeger voor opstaan om rustig te genieten van een lekker ontbijt. Zelf granola maken in de pan heeft dan ook iets heel rustgevend. Het geknetter van de pitten en noten om nog maar te zwijgen van de geur… Maak het zelf, je verdient dit!
Ingrediënten (voor 1 pot van 500gr)
Granola:
100 g walnoten
100 g zonnebloempitten
80 g pistachenootjes
50 g amandelschilfers
50 g havermout
2 el rozemarijn blaadjes
2 el honing
2 el olijfolie
Snuif zout
Toppings (voor 2 personen):
4 el granaatappelpitten
1 sinaasappel
1 pot Yoghurt
Bereidingswijze
Zet een grote pan op zacht vuur en giet er de olijfolie in met de helft van de fijn gesneden rozemarijn.
Laat even meebakken.
Voeg alle zaden en pitten toe en rooster alles al roerend, snij intussen de walnoten grof en bak alles samen ongeveer een 10-tal minuten tot alles geroosterd is.
Neem de pan van het vuur.
Roer er de honing, de rest van de rozemarijn en een snuifje zout bij.
Laat afkoelen en giet alles in een pot met deksel.
Snij de granaatappel doormidden, leg hem met snijkant op je hand in een grote kom.
Klop er met bv een kleine deegrol alle pitjes uit, herhaal met andere helft.
Vis er de eventuele witte velletjes uit.
Snij de de boven en onderkant van de sinaasappel breed af, knijp hem uit in een kom, meng hierbij de yoghurt.
Snij van de rest van de sinaasappel de schil, snij doormidden, snij het middelste witte stuk uit en snij in schijfjes.
Schep de yoghurt uit in 2 kommetjes, verdeel de granaatappel en de sinaasappel erop en werk af met twee schepjes granola.
Partners
In samenwerking met Oikos
Je kunt elke soort yoghurt gebruiken die je lekker vindt, maar Griekse yoghurt werkt het beste omdat het dikker en romiger is.
Ja, je kunt de ingrediënten voorbereiden en in aparte bakjes bewaren. Meng ze vlak voor het serveren om de granola knapperig te houden.
Vers fruit is het beste, maar als je geen vers fruit hebt, kun je ook ingeblikt fruit gebruiken.