Courgetten frittata met maïs

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Ik hou van frittata, een paar eitjes loskloppen met kaas en met keiveel groenten, en in een handomdraai heb je een makkelijk, gezond en vooral een heerlijk one-pan gerecht uit de oven gefixt, eitjes for president!

Ingrediënten

6 eieren
Snuif zout
1 el olijf olie
1 ajuin in schijven
1 gele courgette in schijfjes gesneden
75 g cheddar kaas, geraspt
1 gekookte maïs kolf
1 teen look

Bereidingswijze

Kleur de ajuin aan in de olie, voeg de courgette in sneetjes toe en bak 3-4 min mee, snij de mais van de kolf en voeg toe (hou van alle ingrediënten wat opzij voor bovenop).

Klop de eieren los met peper en zout, meng er de kaas onder, hou wat kaas opzij voor erop.

Giet het eierkaasmengsel op de gebakken ui en courgette, leg er een paar sneetjes courgette, schijfjes ui en mais op, werk af met de kaas, bak 1 min verder en gaar verder in een voorverwarmde oven van 200°,  nog een 10-tal min.

Laat een klein beetje afkoelen alvorens je serveert.

Ook zeer lekker koud in je lunchbox of brooddoos van de kids.

Partners

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Ja, de frittata kan zowel warm als koud gegeten worden. Het is een veelzijdig gerecht dat ook lekker is als onderdeel van een picknick of als lunchboxmaaltijd.

Ja, je kunt de frittata van tevoren maken en later opwarmen in de oven of in de magnetron. Bewaar het in een luchtdichte container in de koelkast.

Ja, je kunt de frittata invriezen. Zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat je het in porties verdeelt en in diepvriesbestendige containers of zakjes plaatst. Het kan ongeveer 2-3 maanden worden bewaard in de vriezer.