Gevulde courgettes met lamsvlees, aardappelsla met waterkers
Ingrediënten (voor 4 personen)
800g lamsgehakt zonder kruiden
8 ronde courgettes
1 sjalot
100g pijnboompitten
1 blok halloumi (225 g)
2 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
1 kl komijnpoeder
peper en zout
Aardappelsla:
400g rode krieltjes
1 citroen
2 bussels waterkers
1 sjalot
2 el mosterd
4 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het gehakt met de pijnboompitten, de gehakte sjalot, de in kleine blokjes gesneden halloumi, de fijngehakte rozemarijn, de komijn en peper. Breng verder op smaak, maar let op: halloumi is op zich al heel gezouten.
Snijd een hoedje van de courgettes, hol ze uit met een parisiennelepel en vul ze rijkelijk met gehakt. Smeer een ovenschaal met olie in en schik er de courgettes in. Maak de hoedjes vast met een satéstokje en bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Schuif ze 35 min. in de oven.
Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier, en snijd ze in 2.
Meng het citroensap met de olie, de mosterd, de fijngesnipperde sjalot, peper en zout. Voeg de warme krieltjes toe en meng.
Verwijder de dikke stengels van de waterkers. Meng hem net voor het opdienen met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij de gevulde courgettes.
Tip
Gezondheidstip: Vervang ⅓ van het gehakt door dezelfde hoeveelheid linzen.
Partner
In samenwerking met Delhaize
Nee, het is niet nodig om de courgettes te schillen voordat je ze vult.
Ja, je kunt de aardappelsla van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je het gaat serveren.