Zomerse groentelasagne van paprika, snijbonen, mozzarella en schelletje vlees

Een heerlijke zomerse ovenschotel vol van smaak en kleuren! ūüėČ

Ingredi√ęnten (voor 4 personen)

Lasagne:
2 rode paprika’s
125 g gestoomde snijbonen
1 courgette in lange schijven
250 g mozzarella sneetjes
150 g sneetjes vlees
peper, zout, olijfolie
verse tijm
2 handvol verse spinazie
250 g gele kerstomaatjes

Basilicum vinaigrette:
1 bot basilicum
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 kl mosterd
100 ml olijfolie

Bereidingswijze

Snij de paprika’s in 4, haal de zaadjes en kroon eraf.
Besprenkel een ovenschotel met olijfolie en werk in 4 laagjes:
Eerst spinazie, courgette, sneetje vlees, mozzarella, rode paprika, snijboon, sneetje vlees, gele paprika, mozzarella.
Verdeel tomaten en tijm errond, besprenkel met olijfolie.
Bedek met aluminiumfolie en plaats 25‚Äô in voorverwarmde oven van 195¬į.
Verwijder aluminiumfolie en plaats opnieuw ongeveer 5 minuten in de oven om aan te kleuren.

Mix voor de vinaigrette alle ingredi√ęnten in hoge maatbeker met staafmixer, kruid af en serveer bij de lasagne.

Tip

Kan perfect heropgewarmd worden nadien, bvb voor lunch op het werk.

Partner

In samenwerking met Charles