Ovenschotel met worstjes, appel, patatjes en paprika

  • 35min
  • 4p
  • Easy

Geen uitzonderlijke cooking skills needed voor deze gemakkelijke familiale ovenschotel: alles wordt in kleine stukjes gesneden, nog wat tijmboter erover en hup de oven in! Bijna geen afwas en in een mum van tijd eten op tafel, top toch?!

Ingrediënten

4 boerenworsten
4 elstar appels
4 paprika’s in verschillende kleuren
700 g vastkokende aardappelen
Takjes tijm/laurier vers of gedroogd
80 g boter
Peper en zout van de molen

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 190°.

Haal klokhuis uit de appelen met een appelboor en snij in schijven van 1 cm. Snij paprika doormidden, haal de pitten eruit en snij in blokjes.Was de aardappelen en snij ze in stukken van 2 à 3 cm.

Duw de worst in het midden plat tussen duim en wijsvinger en draai rond op zichzelf zodat je kleinere worstjes vormt, knip ze door met schaar. Verdeel alles in een grote ovenschaal.

Smelt boter in een pannetje of in de microgolf samen met de tijm en laurier, en borstel over het geheel. Kruid met peper en zout en steek 25min in de oven.

Prik in de aardappels om te zien of ze gaar zijn, dan is de rest ook zeker gaar. Smakelijk!

Ja, je kunt deze ovenschotel van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Warm de ovenschotel op in de oven voordat je hem serveert.

Ja, je kunt de worstjes vervangen door bijvoorbeeld vegetarische worstjes of extra groenten toevoegen om deze ovenschotel vegetarisch te maken.