Nori taco’s met zalm, avocado, mango en spicy mayo

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Deze nori taco’s zijn zo super cool en dummy proof om te maken! Een beetje snijwerk, rijst koken, alles op tafel zetten en iedereen aan tafel kan gezellig zijn eigen sushi taco toeplooien. Dit is genieten zonder stokjes, en iedereen kan vullen naar hartenlust met wat je het liefste eet. Dit is een zeer toegankelijke manier om zelf jong en oud van sushi te laten genieten!

Ingrediënten

200g sushi rijst
500g zalmhaasjes
1 grote, eetklare avocado
1 grote, eetklare mango
1 komkommer
1 potje opgelegde gember
2 eetlepels zwart sesamzaad
1 matje tuinkers
1 pak nori bladen

Voor de Sriracha mayonaise: 
4 eetlepels verse mayonaise
1 eetlepel sriracha (of meer, naar smaak)

Bereidingswijze

Kook de sushi rijst volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de nori vellen in vier kleinere vierkanten.

Gebruik het sap van de opgelegde gember als alternatief voor sushi azijn.

Snijd de avocado, komkommer, en mango in dunne reepjes.

Snijd de zalm in fijne sneetjes en knip de tuinkers van het matje.

Meng de sriracha onder de mayonaise.

Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco vullen. Leg een nori vel op je bord. Begin met een laagje rijst, voeg de zalm toe, dan de overige garnituren. Werk af met de spicy mayo, vouw dicht als een taco, en geniet!

TIPS

  • Experimenteer met de vulling door ook tonijn, inktvis, of Japanse omelet te gebruiken.
  • Andere groenten zoals fijn gesneden wortel of kool kunnen ook worden toegevoegd voor extra variatie.
  • Pas de hoeveelheid sriracha in de mayonaise aan naar persoonlijke voorkeur voor een milder of pikanter resultaat.

Het is aanbevolen om de sushi taco’s direct te consumeren. De voorbereide ingrediënten kunnen afzonderlijk tot 24 uur in de koelkast bewaard worden.