Quiche met asperges en witte pens

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Wat een superfijne combinatie asperges met pens, echt eens iets anders dan een klassieke quiche en daarom zeker niet moeilijker!  Deze zalige lentequiche heeft niet veel ingrediënten nodig en smaakt verrassend lekker.

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 rol bladerdeeg
500 g geschilde asperges (wit/groen)
2 witte pensen
6 hoeve eieren
300 ml room
60 g Parmezaanse kaas
1 bot peterselie
Peper en zout
½ tl muskaatnoot

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 185°.

Rol je bladerdeeg open en duw met bakpapier goed in de zijkanten van je taartvorm, rol de restjes overhangend deeg op.

Leg er een ander bakpapier in en vul egaal met bakparels, droge linzen of bonen en duw wat aan de zijkanten.

Bak 25min, haal de bonen eruit.

Ondertussen schil je de witte asperges. Van de groene snij je enkel de onderkant een stukje af. Snij ze in hapklare stukjes.

Snij het velletje van pens en snij in schijfjes.

Doe de eieren, room, kaas, peterselie en kruiden in een hoge pot en mix heel fijn met de staafmixer.

Verdeel de asperges en de pens over de bodem, giet eiermengsel erin en bak 30 min.

Laat lichtjes afkoelen alvorens aan te snijden.

Tip

Wil je de quiche vegetarisch maken, vervang de pens door gebakken paddenstoelen of zoete aardappel.

De pens kan je ook vervangen door kipballetjes, ham of gerookte zalm.

Ja, je kunt de quiche van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Het is het beste om de quiche binnen twee dagen na bereiding op te eten.

Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij deze quiche.

Je kunt ervoor zorgen dat je quiche niet te nat wordt door de groenten goed te laten uitlekken en het vocht af te deppen voordat je het in de quiche doet. Ook kun je wat bloem of paneermeel op de bodem van het deeg strooien voordat je de vulling erin giet.