Dim sum van kip en gember met Thaise Nuoc Cham saus

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten

dim sum

250 g kippengehakt
1 kleine ui
2 teentjes look
Zwarte peper van de molen
Snuf zout
40 ml melk
1 el maïzena
1 kl sesamolie
1 el sojasaus
1 kl geraspte gember

Nuoc Cham dipsaus

2 el rietsuiker
4 el limoensap
3 el rijstazijn
4 el vissaus
2 chilipepertjes
2 teentjes look
40 ml heet water
1 pakje wonton vellen ontdooid

Garnituur voor op bord
½ komkommer in schijven
1 bot radijzen
Wat blaadjes Romeinse of iceberg sla

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een grote kom, rasp er de ui en look over, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng de vulling goed onder elkaar.

Meng de suiker in kokend water en roer tot het opgelost is, laat afkoelen.

Snij look en chili fijn en roer onder suikerwater samen met de andere ingrediënten.

Neem je vulling, deegvelletjes en kommetje met water bij de hand.

Neem een velletje, maak de helft van de rand lichtjes nat, lepel er een koffielepel vulling op en plooi met vouwtjes toe.

Leg een bakpapiertje in een stoomschaal, schik er de dimsums in.

Stoom de dimsum 15 min op high steam.

Leg op de borden een paar blaadjes sla, wat komkommer schijfjes en radijsjes in roosjes gesneden.

Serveer met de dipsaus en stokjes.

Ja, je kunt de dim sum van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer.

Ja, je kunt de Thaise nuoc cham saus van tevoren maken en bewaren in de koelkast.