Gegrilde kabeljauw met courgette en sauce vierge
Dit is zo een makkelijk en lekker gerecht, terwijl je groenten en vis aan het roosteren zijn, maak je de tomaten-kruidensaus. Even later staat je gerecht op tafel. Een mooie schotel vol geroosterde courgette en een zeer sappig stuk kabeljauw, zalig toch!
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g kabeljauwfilet zonder vel
1 tak verse citroentijm
2 ronde groene en 1 lange gele courgette, elk in kwartjes gesneden
Peper & zout
Lookpoeder
2 el olijfolie
Sauce vierge:
1 grote tomaat in kleine blokjes gesneden
2 teentjes look fijn geraspt
Sap en zeste van 1 citroen
½ bot basilicum fijngesneden
½ bot dille fijngesneden
1 sjalot fijngesneden
Zwarte peper van de molen, zeezout
Bereidingswijze
Leg de kabeljauw op een bord, voeg er 1 el olijfolie over en wrijf hem er helemaal mee in, kruid aan beide kanten met pezo en leg in het midden van de roosterplaat.
Doe hetzelfde bij de courgettes.
Wrijf de partjes in met 1 el olijfolie, lookpoeder en pezo, schik ze recht langs de kabeljauw samen met de takjes tijm.
Rooster alles aan 200°, gedurende een 10-tal minuten.
Maak ondertussen de sauce vierge.
Meng alles onder elkaar en kruid af met peper en zout .
Verdeel de vis en groenten over de borden en serveer er de sauce vierge bij.
Zo goed als alle verse kruiden passen in de sauce vierge, dus go wild with it !
Partners
In samenwerking met Philips.
Ja, je kunt andere stevige witte vissoorten gebruiken, zoals zeebaars, koolvis of heek.
Ja, je kunt de courgette vervangen door aardappelen, bijvoorbeeld geroosterde aardappelen of aardappelpuree.