Gin tonic dragon cocktail

Ingrediënten dragonsiroop

1 dikke bos dragon (houd wat opzij voor de versiering)
150 ml suikersiroop (kook hiervoor kort 75 ml water en 75 g suiker)
sap van 1 grote citroen

Ingrediënten per glas

grote ijsblokken
2 kl dragonsiroop
2 partjes limoen
2 stokjes komkommer
1 takje dragon
6 cl gin
1 flesje tonic

Bereidingswijze dragonsiroop

Breng water aan de kook.

Pluk de blaadjes dragon.

Laat ze 30 seconden koken in het kokend water.

Giet af en leg de dragon in ijswater of houd 2 minuten onder koud water.

Knijp alle vocht uit de blaadjes.

Mix met (koude) siroop in een blender of mix met de staafmixer.

Meng het citroensap eronder.

Bewaar in een flesje met stop in koelkast (2 weken houdbaar).

Afwerking

Doe de ijsblokken in het glas.

Giet er de siroop en gin bij.

Even roeren met een rietje.

Vul verder met tonic en versier met limoen, komkommer en dragon.

Santé

Tip

De siroop van dragon is ook zeer lekker en verfrissend met spuitwater!