Guacamole

  • 10min
  • 4p
  • Easy

Guacamole maken is echt makkelijk, een paar ingrediënten fijn cutteren met eetklare avocado’s en je hebt heel snel een heerlijke Mexicaanse guacamole om vanalles in te dippen zoals nacho’s, groenten sticks…of om op een toast te smeren met een eitje of wat zalm erop!

Ingrediënten (4 personen)

2 grote eetklare avocado’s
Sap en zeste van 1 limoen
1 dikke teen look
1 bot koriander, gewassen, gedroogd
Zwarte peper en zout van de molen
3 el zachte olijfolie extra vierge

Cutter

Bereidingswijze

Snij de avocado’s doormidden, ontpit, lepel ze uit en doe ze met alle andere ingrediënten in een cutter, ook de stengels van de koriander, superlekker en eetbaar!  

Cutter tot je een mooie textuur krijgt, heb je graag nog wat ‘bite’,cutter dan korter, liever helemaal smooth, gewoon langer!  

Doe in een schaaltje, werk af met wat extra peper, vierge olijfolie en blaadjes koriander en serveer er je favoriete nacho’s of rauwe groenten bij! 

Tip

Eet je hem graag pittig, roer er ook wat verse chili of chili flakes onder.  

Guacamole kan je goed bewaren, alleen wordt hij snel bruin. Een overschotje kan je in potje doen met een klein centimetertje water erop en afdekken. Giet het water af en roer nog eens om als je hem weer gaat serveren. Je kan guacamole invriezen door hem zo luchtledig mogelijk te verpakken.