Hapjes met roomkaas, parmaham en peer
Kleine hapjes in een glaasje, I love it!
Ingrediënten (voor 8 personen)
Zachte roomkaas:
1 potje roomkaas
peper en zout
1 scheutje melk
2 el yoghurt
Crumble:
4 el notenmengeling
1 snuifje zout
1 el honing
1 el olijfolie
1 el sesamzaad
Geroosterde peren:
2 grote harde peren
1 el honing
1 el olijfolie
zeste van 1 kleine citroen
paar takjes citroentijm
Afwerking:
8 sneetjes parmaham
Bereidingswijze
Snij de peren in schijfjes, meng ze met honing, tijm, olijfolie, zeste en sap van de citroen.
Spreid ze uit op een bakplaat met papier en laat 20 min roosteren aan 180°.
Cutter de noten grof met boter, een snuifje zout, honing en verdeel over een bakplaat met papier.
Rooster de notencrumble 12 min krokant in de oven op 180°, laat afkoelen.
Meng de roomboter tot een gladde massa met de kruiden, yoghurt en melk.
Verdeel de notencrumble, roomkaas en de peertjes in de glaasjes, dien onmiddellijk op!
Werk af met een half sneetje parmaham per glas
Je kunt verschillende soorten roomkaas gebruiken, zoals naturel roomkaas, kruidenroomkaas of bieslookroomkaas.
Ja, het is een goed idee om de roomkaas van tevoren uit de koelkast te halen en op kamertemperatuur te laten komen voordat je het gebruikt.
Ja, je kunt de parmaham vervangen door een ander soort ham, zoals serranoham of prosciutto.
Je kunt bijgerechten serveren zoals een salade, olijven, zongedroogde tomaten of plakjes komkommer bij deze hapjes.