Scampi honing chili met rijstnoedels en krokante groentjes
De zoet-pikante scampi’s met krokante groentjes en zachte noedels, sausje erover, goh goh!!
Ingrediënten (voor 2 personen)
Dressing:
2 el pindaboter
sap van 1 limoen
1 el sojasaus
2 teen look
1 kleine chili
2 el water
80 g dikke rijstnoedels
3 wortels
½ bot radijsjes
4 lente ui
1 bot koriander
16 black Tiger scampi’s
1 el sriracha saus (pikante chilisaus )
1 el honing
2 el arachideolie olie
Bereidingswijze
Kook de noedels zoals op de verpakking.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een cutter en mix glad.
Snij wortelen en radijsjes fijn.
Meng de scampi’s met honing en sriracha saus, bak aan beide kanten kort en krachtig in de olie.
Besmeer de kommetjes met de dressing en leg er de noedels op.
Verdeel de scampi’s erover en werk af met de krokante groentjes, fijngesneden lente-ui en koriander.
Tip
Dit gerecht kan je ook maken met gewone pasta, boekweit of glutenvrije noedels.
Ja, je kunt de scampi’s, noedels en groenten van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Warm ze op en voeg de saus toe voordat je het gerecht serveert.
Ja, je kunt de scampi’s vervangen door kip of tofu als je liever geen schaaldieren eet.