Hummus geroosterde aubegine Sofie Dumont Chef4
Hummus geroosterde aubegine Sofie Dumont Chef3
Hummus geroosterde aubegine Sofie Dumont Chef6
Hummus geroosterde aubegine Sofie Dumont Chef5
Hummus geroosterde aubegine Sofie Dumont Chef2

Hummus van kikkererwten met geroosterde chili-aubergine en munt

  • 30min.
  • 4P
  • Easy

Heerlijk romige, zelfgemaakte hummus van kikkererwten.  Dit is mijn recept op basis van gedroogde kikkererwten. Het is mega goedkoop en ook super lekker als je ze zelf kookt. Laat ze een nachtje in water wellen en kook ze dan met een blaadje laurier en een teentje knoflook, that’s it.
Als je het toch niet ziet zitten om ze zelf te koken of als je snel een hummus wilt maken, kun je kikkererwten uit blik kopen, deze goed spoelen en dan sla je de stap van het koken over. Dit is een zalig populair en toegankelijk hapje dat iedereen blij maakt en ook nog gezond is! Het is ook een perfecte dip voor rauwe groenten of crackers, of als beleg tussen je boterham met een sneetje kaas en ham. Heerlijk!

Ingrediënten

150 g gedroogde kikkererwten
1 blaadje laurier
Tijm
1 tl bicarbonaatpoeder
1 tl zout

1 teen knoflook
Sap van 1 citroen
1 tl zout
5-6 gecrushte ijsblokjes
3 el zachte olijfolie (bv. arbequina)

1 aubergine
1 tl chilipoeder
1 tl zout
3 el olijfolie

10 blaadjes munt
1 pak rozemarijn crackers of crackers naar keuze

Bereidingswijze

Zet de kikkererwten een dag van tevoren in ruim water.

Giet ze de volgende dag af.  Kook ze, in een ruime pot vers water, met look, laurier, tijm en bicarbonaatpoeder tot ze zacht zijn (ongeveer 25 minuten), verwijder de look en laurier, laat goed uitlekken.

Rasp de look, voeg zout en citroensap toe, meng goed.

Doe de kikkererwten in een keukenrobot en laat al eens goed fijn mengen. Voeg het citroenmengsel, de gecrushte ijsblokjes en 3 el olijfolie toe, mix tot een romige textuur.

Proef, kruid eventueel bij en schep over in een kommetje.

Snijd de aubergine in plakjes, besprenkel met zout, chilipoeder en olijfolie, rooster 12-15 minuten op 190°C, laat afkoelen en leg in het midden van de hummus.

Rol de muntblaadjes op en snijd fijn, strooi over de hummus.

Serveer met crackers naar keuze.

Partner

In samenwerking met Stella Artois