Koude pasta primavera salade
Een kleurvolle koude pasta salade! De klassieke strikjes pasta gemengd met een bom aan krokante gebakken primeur groenten, waardoor een romige parmezaanse saus gedraaid is, afgewerkt met extra basilicum en blokjes mozzarella, puur lentegenot !
Ingrediënten
200 g strikjes pasta aldente gekookt (farfalle)
2 el olijfolie
½ ajuin fijn gesneden
1 kleine courgette
1 rode & 1 gele paparika
1 dikke wortel
200 g groene asperges
Peper en zout
½ fijn gehakte basilicum
150 g mozzarella in kleine blokjes gesneden
Parmezaanse saus
2 el olijfolie
2 teen look
1 el mosterd
100 g Parmezaanse kaas in blokjes
½ bot basilicum
Sap van ½ citroen
1 el yoghurt
Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente zoals vermeld op verpakking.
Spoel goed met koud water, giet af en doe in grote schaal.
Kuis groenten op en snij in kleine stukjes.
Laat eerst je ui en wortel aanstoven in de olie, bak 3 min.
Voeg rest van groenten bij en bak kort en krachtig.
De groenten mogen lekker krokant blijven.
Kruid met peper en zout en voeg toe bij de pasta.
Doe alles voor de saus in een hoge maatbeker en mix fijn met staafmixer.
Voeg wat water toe als het te dik is.
Meng onder de pasta en draai er de mozzarella blokjes onder, werk af met basilicum.
Serveer onmiddellijk of bewaar in koelkast.
Kan lauw of koud geserveerd worden.
Ja, je kunt de salade van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voeg de dressing echter pas vlak voor het serveren toe om te voorkomen dat de salade te vochtig wordt.
Ja, je kunt vlees of vis aan de salade toevoegen als je dat wilt. Gegrilde kip, gebakken spekjes of garnalen zijn bijvoorbeeld goede opties.
Dit hangt af van het aantal personen dat je wilt bedienen. Als hoofdgerecht heb je ongeveer 100 gram pasta per persoon nodig, als bijgerecht is 50-75 gram pasta per persoon voldoende.