Lamswraps, yoghurthummus met munt en erwtjes

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

800g lamsgehakt zonder kruiden
4 zachte little gem-harten
½ komkommer
2 grote wortelen
100g gepelde pistachenoten
8 meergranen wraps
4 el olijfolie
1 kl paprika
1 kl komijnpoeder
peper en zout

Hummus:
200g erwtjes
½ limoen
3 bolle el Griekse yoghurt
1 el olijfolie
½ bussel munt
1 bussel koriander
peper en zout

Bereidingswijze

Hummus: kook de erwtjes 4 min. in kokend water, laat ze in koud water schrikken en laat ze uitlekken. Mix de erwtjes, het sap van de halve limoen, de yoghurt, de olijfolie, de muntblaadjes en de koriander fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.

Snijd de wortelen met een dunschiller in lange plakjes. Snijd de komkommer in schijfjes.

Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peperen zout. Maak minstens 16 kleine burgers. Laat ze kort aan beide kanten goudbruin bakken in een grote braadpan met 2 el olijfolie.

Snijd intussen de little gem-harten in 2 en bak ze 2 a 3 min. per kant goudbruin in een braadpan met 2 el olijfolie. Breng ze op smaak.

Warm de wraps op volgens de instructies op de verpakking. Zet de mini burgers, de rauwkost, de slaharten en de hummus apart op tafel, zo kan iedereen zijn eigen wrap naar eigen smaak vullen.

Tip

Bak je burgers niet te lang zodat ze lekker sappig blijven.

Partner

In samenwerking met Delhaize

Ja, je kunt de wraps van tevoren maken en ze vervolgens in aluminiumfolie wikkelen of in een afgesloten container bewaren tot je klaar bent om te serveren. Voeg de yoghurthummus, munt en erwten pas toe vlak voor het serveren.