Marshmallows

  • 20min + 2u opstijven in de frigo
  • 4p
  • Easy

Zachte, fluffy zelfgemaakte marshmallows zijn zo satisfying. Dit vanille marshmallow recept is helemaal niet moeilijk en ze smelten werkelijk weg op je tong! Er zit ook niet teveel foute stuff in, de kids zullen je dankbaar zijn.

Ingrediënten (4 personen)

2 eiwitten van een groot ei
200 g suiker
40 ml water
1 snuifje zout
10 g gelatineblaadjes
1 tl vanille poeder
1 kl vanille-essence

Een scheut azijn om te ontvetten

Poedermengeling om ze niet te laten kleven
30 g maïzena
30 g bloemsuiker

Je hebt een suikerthermometer nodig.

Bereidingswijze

Week de gelatineblaadjes in koud water. Ontvet de kom waar je gaat opkloppen en het steelpannetje waarin je de suiker gaat koken. Doe eerst het water en dan de suiker in het steelpannetje. Zet het op vuur en steek de suikerthermometer erin. Kook op tot 130°C en zet van het vuur.  Doe het eiwit in je kom en klop het op. Knijp de geweekte gelatine goed uit en voeg bij de warme siroop. Meng even onder elkaar, het zal wat schuimen, dat is normaal. 

Giet straalsgewijs op het kloppend eiwit, probeer niet te veel op de zijkanten te gieten maar op het eiwit, voeg vanillepoeder en essence erbij en laat een 10-tal minuten koud kloppen. Meng de poedersuiker en maïzena onder elkaar en bestuif het met een zeefje op een vlakke plaat.

Doe de marshmallow-pasta in een spuitzak met grote ronde gladde spuitmond. Spuit nu lange ronde lijnen of ronde dotten. Bestuif royaal met het suiker-maïzena mengsel en laat min 2 uur in de koelkast opstijven.  

Eens opgesteven snij je ze op gewenste grootte, meng ze goed in de resterende mengeling zodat ze nergens meer kleven, schud er het overtollige poeder af en bewaar in gesloten container in de koelkast.  

Tip

  • Je kan de marshmallows een 10-tal dagen bewaren in een gesloten pot, ze hoeven niet in de koelkast, op een koele plaats is voldoende.
  • Deze versie is met vanille, voor mij heel lekker en naturel, maar je kan ze kleuren met natuurlijke kleurstoffen of met natuurlijke smaken pimpen. Dat doe je erbij juist voor ze in de spuitzak gaan en opstijven, eerst nog eens stevig opkloppen.
  • Je kan marshmallows zo eten, of karamelliseren op een stokje in het vuur.
  • De marshmallows kan je 3 maanden invriezen.