Paasbrood
Luca Fabozzi maakt als geen ander next level pizzadeeg! Speciaal voor Pasen bakt hij de klassieke Casatiello Napoletano, een zaaaaaalig broodje met eieren, pikante salami, mortadella en pecorino. Een topper voor op je brunchtafel waar echt niemand aan kan weerstaan 😉 …
Ingrediënten (6 personen)
850 g deeg
200 g zachte kaas
150 g pecorino romano
200 g salame Napoli (picante salami)
200 g mortadella
Zwarte peper
3 eieren
20 g smout (varkensvet)
Bereidingswijze
Snij de zachte kaas, mortadella en salami in kleine blokjes. Kook de eieren en laat ze afkoelen.
Open je pizza met een beetje semola. Verdeel alle ingrediënten over het deeg. Verbrokkel de gekookte eieren erop en voeg de geraspte pecorino toe. Rol het deeg op en zorg ervoor de salami en kaas mooi verdeeld is. Sluit het deeg als een cirkel
Doe wat smout of boter in de bakvorm en leg het deeg erin. Laat het 2 uur rusten/fermenteren. Bakken op 180°C voor 45 min + 15min afgedekt.