Pancakes van zoete aardappel en gebakken appel
Voor die geur in huis alleen al zou je het doen! Deze pancakes zitten boordevol vezels maar zijn vooral mega lekker.
WEBSHOP MUST HAVES
INGREDIËNTEN voor 4 personen (8 pancakes van 10 cm doorsnede)
200 ml volle kokosmelk
150 gr. gestoomde zoete aardappel in stukjes
60 gr. oranje linzen, 1 nacht geweekt in water
80 gr. amandelpoeder
3 el ahornsiroop
1 ½ tl bakpoeder
1 vanillestok
3 eieren
8 kleine appeltjes
kokosolie om in te bakken
1 el pistachenootjes
½ granaatappel
ahornsiroop
BEREIDINGSWIJZE
Doe alle ingrediënten in de blender.
Schraap het merg uit de vanillestok en voeg toe.
Breek 3 eitjes erin en mix alles tot je een soepel deeg bekomt.
Snij de uitersten van de appels, steek er het klokhuis uit en snij de ongeschilde appels in schijfjes van 1 cm.
Wrijf een koekenpan in met kokosolie, giet het pancakedeeg in de pan en strijk gelijk met de achterkant van een soeplepel. Haal de temperatuur van je vuur naar omlaag en laat zacht bakken tot je pancake een mooi kleurtje heeft. Draai om en kleur ook de andere kant.
Stapel de pancakes op een bord.
Bak de appelschijfjes in kokosolie (of een andere plantaardige olie) en laat mooi kleuren.
AFWERKING
Leg de gebakken appelschijfjes op de pancakes.
Bestrooi met grof gehakte pistachenoten.
Snij de granaatappel in 2 en klop de granaatappelpitten uit over de stapel.
Giet er ahornsiroop over naar smaak.
Serveer aan tafel met extra pistachenoten, granaatappel en gebakken appeltjes!
Attack!
Ja, je kunt de pancakes van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast en verwarm ze kort in een koekenpan of magnetron voordat je ze serveert.
Ja, je kunt de pancakes invriezen als je restjes over hebt. Leg ze tussen vellen bakpapier en plaats ze in een luchtdichte zak of container in de vriezer. Ze kunnen tot ongeveer 2-3 maanden worden bewaard.