Pancakes

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Deze American pancakes zijn kleiner, dikker, fluffy en heerlijk zacht. Er gaat een lekkere scheut esdoornsiroop op, wat die heerlijke American taste geeft, samen met de karnemelk in het deeg! Toch anders dan onze klassieke pannenkoeken, strooi nog extra blauwe bessen of aardbeien on top and give it a go! Heerlijk als ontbijt!

Ingrediënten

400 ml karnemelk
1 vanillestokje
250 g bloem
3 tl bakpoeder
½ tl zout
1 el suiker
2 grote eieren

Toppings:
Esdoornsiroop / maple syrup
Blauwe bessen / aardbeien
Bloemsuiker

Bereidingswijze

Scheid de eieren.

Klop de dooiers los en meng er de karnemelk onder.

Meng bloem, bakpoeder, suiker en vanillemerg onder elkaar.

Doe de helft van het karnemelk mengsel eronder de bloem en klop los tot er geen klonters meer zijn, voeg de rest van de karnemelk toe.

Moest je nog klonters hebben, zeef je door of mix je het deeg.

Klop het eiwit stijf met het zout en meng voorzichtig onder het deeg.

Laat een grote koekenpan op het vuur warmen, smeer in met wat olie en giet deeg in de pan dat je pancakes hebt van ong. 10 cm diameter, laat even bakken tot er aan bovenkant blaasjes vormen, draai om en laat nog verder bakken, bak zo verder alle deeg op.

Om te serveren stapel je een pancake of 3 à 4 op elkaar per bord, giet je de esdoornsiroop erop en strooi er wat blauwe bessen en gesneden aardbeien op.

Strooi er eventueel nog wat bloemsuiker op.

Je kunt vegan pancakes maken door de eieren te vervangen door bijvoorbeeld lijnzaad of appelmoes, en de melk te vervangen door plantaardige melk.

Ja, je kunt pancakes van tevoren maken en ze bewaren in de koelkast of vriezer. Verwarm ze dan voor het serveren even in de oven of magnetron.

Pancakes zijn kleiner, dikker en luchtiger dan pannenkoeken. Pannenkoeken worden vaak gemaakt van boekweitmeel of tarwebloem, terwijl pancakes meestal van gewone bloem worden gemaakt.