Gestoomde mosselen met mosterd en dragonsaus

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Duurtijd: 30 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

2,4 kg mosselen
1 grote gele ui
1 kleine venkel
3 teentjes look
1 glas witte porto
Peper van de molen

Sausje:
1 el mosterd
2 el dragon, fijn gesneden
2 el verse mayonaise
scheutje water

1 bot platte peterselie, fijn gesneden

Bereidingswijze

Spoel de mosselen in ruim koud water en verwijder eventuele onzuiverheden. 

Gooi mosselen die niet meer sluiten weg.

Verdeel ze over een grote ovenschaal.

Snij de venkel, de look en de ui in fijne schijfjes en verdeel die over de mosselen.

Alles mooi mengen, zodat de ajuin en venkel mooi tussen de mosselen zit.

Niet te hoog stapelen.

Giet er de porto over.

Zet ze in de stoomoven en stoom gedurende 7 à 8 minuten, naargelang de grootte van de mosselen. Als de mosselen openstaan zijn ze klaar.

Meng ondertussen alles voor de saus onder elkaar.

Verdeel de mosselen over de borden met de jus.

Giet er de heerlijke mosterdsaus over en werk af met peterselie.

Tips

De porto kan je ook vervangen door witte wijn, vermout of Ricard.

In de saus kan de mayo ook vervangen worden door Griekse yoghurt.

Partner

In samenwerking met AEG

Verse mosselen moeten gesloten zijn voordat je ze kookt of stoomt. Gooi mosselen weg die open zijn of die beschadigd lijken te zijn. Na het koken of stomen moeten de mosselen volledig geopend zijn. Gooi mosselen weg die nog gesloten zijn na het koken of stomen.

Ja, je kunt diepvriesmosselen gebruiken. Laat ze wel volledig ontdooien voordat je ze stoomt.

Gestoomde mosselen worden vaak geserveerd met brood, frietjes of aardappelen om in de saus te dopen. Je kunt ook een salade of andere bijgerechten serveren.