Pannenkoeken
Een pannenkoekendeeg met een beetje spuitwater om ze extra luchtig en smeuïg te maken. Mijn vader gebruikte bier i.p.v. water wat ook een heerlijk resultaat gaf, zo luchtig en smaakvol. Beleg ze naar keuze, met je lievelingstoppings erop en heerlijk genieten!
WEBSITE MUST HAVES
Ingrediënten
200 g zelfrijzende bloem
350 ml volle melk
150 ml spuitwater
Snuifje zout
1 zakje vanillesuiker
2 grote eieren
30 g gesmolten boter + extra om te bakken
Bereidingswijze
Doe de bloem, de vanillesuiker en het zout in een grote kom.
Giet iets meer dan helft van de melk bij de bloem.
Klop goed ondereen zodat er geen klonters meer zijn.
Klop er de eieren onder, de rest van de melk en de boter. Moest je nog klonters hebben zeef je door of mix je het deeg, roer er het spuitwater onder.
Warm een koekenpan op en voeg een klontje boter toe, smeer met een borsteltje de volledige pan in.
Neem een kleine pollepel deeg en giet in de pan, maak met je pan een draaiende beweging zodat je een volledig bedekte bodem deeg hebt.
Maak die niet té dik.
Laat de pannenkoek kleuren en draai ze om, nog even verder laten bakken.
Leg op een bord en leg er een ander bord op om ze warm te houden.
Vet weer elke keer je pan in en bak het deeg op dezelfde manier op.
Serveer met suiker, choco of confituur.
Mijn favorietje is boter, suiker en vers citroensap.
Pannenkoeken passen goed bij verschillende soorten beleg, zoals stroop, suiker, jam, fruit, slagroom of chocoladesaus.
Om pannenkoeken warm te houden, kun je ze op een bord leggen en afdekken met aluminiumfolie of in een oven op lage temperatuur bewaren.
Ja, je kunt het beslag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Roer het beslag wel even door voordat je begint met bakken.