Bloemkool kroketjes met rijst en edamame
Ingrediënten (voor 4 personen)
100 g Panko
150 g Parmezan
Curry of kruiden die kids zelf kiezen (in Grace haar geval zachte gele curry, lookpoeder en paprika poeder)
Peper en zout
1 grote bloemkool in roosjes gesneden
6 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185°C
Zet een grote pot met water op het vuur om de rijst of pasta te koken. Kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
Doe de olijfolie in een schaal samen met de gekozen kruiden, peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Meng de panko en Parmezaan onder elkaar. Rol en bedek de bloemkool goed in de panko-parmezaan mengeling en leg ze op een bakplaat.
Besprenkel de overgebleven kruidenolie nog over de bloemkoolroosjes.
Zet 20 min in de oven op 185°C, prik er even in om te kijken of ze gaar zijn.
Kook de edamame boontjes zoals op de verpakking
Serveer eventueel met bv wat Katsusaus of een andere dip (zie sauzen en dips)
Ja, je kunt de bloemkool kroketjes van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bak ze vlak voor het serveren af, zodat ze knapperig blijven.
Ja, je kunt de bloemkool kroketjes na het vormen invriezen. Plaats ze op een bakplaat en bevries ze individueel voordat je ze in een diepvrieszak of -container doet. Bak ze rechtstreeks vanuit de vriezer en verleng de baktijd indien nodig.