Poke bowl met kip en Katsu-saus
De real heroes in dit recept zijn de krokante kip en de zelfgemaakte Katsu-saus. Verder is er altijd Basmati rijst en kool bij als basis en pimp je zelf met je favo ingrediënten. Komkommer en radijsjes, daar is Grace zot van!
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 zakjes Basmati rijst
1 komkommer in schijfjes
½ Chinese kool in fijne sneetjes
1 bot radijsjes in schijfjes
Krokante kip:
500 g kipfilet haasjes
1 ei
300 g panko
Peper en zout
6 el arachideolie
Saus:
100 g tomaten pulp
50 g tomatenketchup
2 el mirin
1 kl mosterd
2 el worcestershire saus
2 el sojasaus
1 el agave
Paar druppels tabasco of sriracha voor de ouders
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking, laat uitlekken.
Snij de kool in fijne slierten en de radijsjes en komkommer in schijfjes.
Meng alles voor de saus onder elkaar.
Kruid de kipfilets met peper en zout en rol of klop ze wat plat tussen 2 bakpapieren.
Kluts het eitje los in een kom met snuif zout, leg er de filets in, meng goed.
Strooi de panko in een diep bord en paneer 1 voor 1 alle filets, druk de panko rondom rond er goed in. Verhit de olie in een grote pan en bak de kipfilets aan beide kanten op een matig vuur mooi goudbruin krokant. Leg ze op keukenrol en snij in reepjes.
Verdeel rijst, spitskool, komkommer en radijs mooi over de bowls, werk af met sneetjes krokante kip, serveer er de saus bij. Meng alles goed onder elkaar om van alle smaken samen te genieten en haal je stokjes maar boven!
Ja, de ingrediënten kunnen van tevoren worden voorbereid, maar het is aanbevolen om de poke bowl pas op het laatste moment samen te stellen voor de beste smaak en textuur.
Traditioneel wordt er sushi-rijst gebruikt voor een poke bowl, maar je kunt ook andere soorten rijst gebruiken, zoals zilvervliesrijst of basmatirijst.
Andere toppings die vaak gebruikt worden in poke bowls zijn bijvoorbeeld zeewier, mango, ananas, sesamzaadjes en pinda’s.
De rijst kan zowel warm als koud geserveerd worden, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.