Quinoa met groentespiesjes, gebakken zalm en citroengras vinaigrette

Ik vind quinoa echt heel lekker, veel groenten erbij, zalm en gember, hmmmm!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Quinoa salade:
150 g gaargekookte quinoa
1el gember geraspt
pezo
1 el olijfolie
peper en zeezout
2 fijn gesneden lente-ui
250 g warme groente- of kippenbouillon

400g filet van zalm, peper , zout

4 groentespiesjes ngl het seizoen:
courgette, asperges, snijbonen, broccoli, groene paprika, romanesco

Voor de vinaigrette:
1 el fijn geraspt citroengras
sap van 1 limoen
100 ml olijfolie
2 el fijn gesneden bieslook

Bereidingswijze

Doe de olijfolie, gember, lente-ui en quinoa in het bakelement meng onder elkaar en bak 10 min aan 180°.
Snij alle groenten in gelijke stukken en prik ze op de spiesjes, bestrijk lichtjes met olijfolie.
Kruid de zalm met peper en zout en leg op de quinoa , verdeel de spiesjes er rond.
Bak alles samen 10 min op 190°.
Meng ondertussen alles voor de vinaigrette.
Dresseer op een schaal en dien samen op.

Partner

In samenwerking met Philips