Gezonde havermout wafels

  • 30min
  • 6 wafels
  • Easy

Deze gezonde wafels zijn zo zacht en heerlijk met een goeie bite, en zo makkelijk om te maken! Alles bij elkaar mixen en je wafeldeeg is klaar!  De wafels zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. En daar merk je qua smaak helemaal niets van, zaaaaaaallliiiiggggg! Ze zijn echt verrukkelijk, ideaal als gezonde snack voor je kinderen of voor jezelf als je zin hebt in iets heel lekkers zonder zorgen. Dit zijn ook ideale gezonde wafels voor traktaties op school 🙂

Ingrediënten

Voor 6 wafels, afhankelijk van de grootte van je wafelijzer:
185g glutenvrije havermout
150g plantaardige yoghurt
100ml plantaardige melk
3 eieren
2 el agave
Snuifje zout
1 kl citroensap
1 kl vanille extract
½ tl bicarbonaat
1 tl bakpoeder
Arachide olie om in te vetten

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten toe aan een hoge maatbeker en mix gedurende 3-4 minuten met een staafmixer of in een blender totdat alles goed gemengd is.

Verwarm je wafelijzer voor (op iets minder dan het maximum) en wacht op het groene lampje om de ijzers in te vetten.

Giet het deeg in het wafelijzer en bak gedurende ongeveer 4 minuten, totdat de wafels goudbruin zijn.

Herhaal dit proces met de rest van het deeg.

Serveer de wafels warm of koud en voeg je favoriete toppings toe zoals: frambozen-chi confituur, gezonde chocopasta

Tips

Experimenteer met verschillende toppings zoals vers fruit, honing, of noten voor extra smaak en textuur.

Bewaar de overgebleven wafels in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 4 dagen. Zorg ervoor dat de wafels volledig zijn afgekoeld voordat je ze opslaat om vochtigheid te voorkomen. Warm ze opnieuw op in de oven, mooi naast elkaar of in het wafelijzer.

Om de wafels in te vriezen kan je de wafels in een luchtdichte zak of container doen, waarbij je tussen elke wafel een stuk bakpapier plaatst om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Label de zak of container met de datum en bewaar ze in de vriezer gedurende maximaal 2 maanden. Wanneer je ze wenst te eten, laat ze eerst ontdooien in de koelkast en warm dan op in de oven of even opnieuw in het wafelijzer.