Sushi rijst wafels

  • 15min
  • 2p
  • Easy

Wafels gemaakt van rijst en dan helemaal sushi style geserveerd met spicy gemarineerde zalm, een makkelijk en fun gerecht dat helemaal viraal gaat! Het beste wafel resultaat krijg je met een eiwit toe te voegen aan je rijst dan bakken ze veel mooier ;). Met je toppings kan je variëren: tonijn of vegetarisch met een eitje!

Ingrediënten (2 personen)

160 g gekookte afgekoelde sushi rijst of basmati rijst
1 wit van ei
1 el gochujang of hotsauce (optioneel)
1 el olie om ijzer in te vetten

Spicy zalm  
250 g verse zalmfilet
2 el mayonaise link , of kwepie
1 el sriracha
1 el sojasaus
½ komkommer
1 lenteui

Toppings  
Furikake
Fijn gesneden lenteui
Extra sriracha

Bereidingswijze

Meng de rijst met het eiwit. Schil de komkommer en snij in schijfjes, reepjes en dan in fijne blokjes. Snij lente ui fijn. Snij de zalm in fijne blokjes, meng er de mayo, soja ,sriracha, lenteui en komkommer onder. Hou fris in koelkast.

Verhit het wafelijzer, maak balletjes van de rijst, duw ze wat plat, vet ijzer in, en bak ze allemaal af, een 5-tal min of tot ze mooi gekleurd zijn. Zet de wafeltjes, zalm en toppings op tafel en val aan.

Je kan zowel de de wafels als de gemarineerde zalm op voorhand maken. De rijst kan je 4 dagen bewaren, de gemarineerde zalm kan je afgesloten 2 dagen bewaren in koelkast. Je kan de rijstwafels ook ingepakt invriezen. De gemarineerde zalm kan je invriezen als hij vers is, je kan hem dan in koelkast ontdooien en weer opwerken met verse komkommer en lenteui.

Ik heb de test gedaan met sushi rijst, maar basmati rijst of ronde rijst kan ook. Het eiwit houdt alles mooi samen.