Wafels van ‘de bomma’

Ingrediënten (4 personen)

1 l melk
130 g boter
330 g zelfrijzende bloem
7 g bakpoeder
3 eetlepels vanillesuiker
4 eieren
arachideolie
bloemsuiker

Instructies

Verwarm de melk en de boter in een steelpan, maar zorg ervoor dat het mengsel niet aan de kook komt.

Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker.

Giet een deel van het melkmengsel bij de bloem en roer goed met een klopper tot alle klonters weg zijn.

Giet de rest van het melkmengsel erbij en roer goed tot een glad beslag.

Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe aan het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze in twee keer onder het beslag.

Verwarm het wafelijzer voor.

Bestrijk het wafelijzer met wat arachideolie.

Giet er een pollepel beslag in. Sluit het ijzer en laat bakken tot de wafel gaar is. Herhaal tot het deeg op is.

Serveer de wafels met bloemsuiker.