Wafels van ‘de bomma’

  • 45min
  • 4P
  • Easy

Oma’s die wafels bakken, zo nostalgisch! Deze heerlijke zachte wafels zijn makkelijk en snel klaar, gewoon alles even onder elkaar mengen! Mijn oma bakte nog wafels in een gietijzeren vorm recht in het vuur, dat geeft al goed aan dat je wafelijzer zeeeeer warm moet zijn. Eerst zijn ze lekker krokant, maar als ze afkoelen… echt lekker zacht. Bestrooi met wat bloemsuiker en geniet!

Ingrediënten (4 personen)

800ml lauwe melk
130 g gesmolten boter
400 g zelfrijzende bloem
7 g bakpoeder
3 eetlepels vanillesuiker
4 eieren

Snuifje zout
Arachideolie om te bakken
Bloemsuiker bij het serveren

Instructies

Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Giet een deel van de melk bij de bloem en roer goed met een klopper tot alle klonters weg zijn. Giet de rest van de melk en doe de boter erbij, roer goed door tot een glad beslag. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe aan het beslag. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze in twee keer onder het beslag.

Verwarm het wafelijzer goed voor. Bestrijk het wafelijzer met wat arachideolie. Giet er een pollepel beslag in. Sluit het ijzer en laat de wafel bakken tot de wafel gaar is. Herhaal tot het deeg op is.

Serveer de wafels met bloemsuiker, enjoy!

Bewaar de de wafels tot 4 dagen afgesloten in de koelkast of op koele plaats. Warm ze opnieuw op  in de oven, 2 min 200°, mooi naast elkaar of opnieuw in in het wafelijzer. Je kan de wafels ook invriezen, eerst ontdooien in de koelkast en dan opwarmen in de oven of even opnieuw in het wafelijzer.